“Reporter” Lan je takole doživel prvi skupni vikend skupine:

Z mislimi na pohod na Triglav, ki se je vedno bolj bližal, smo bili vsi člani stanovanjske skupine z dneva v dan vedno bolj nervozni. To je bil med drugim tudi razlog, da smo se odločili, da bomo naš prvi skupni vikend oz. team building vikend v šolskem letu 2019/2020 preživeli v Bohinju, kjer bomo nabirali kondicijo in se družili tri dni.

V petek, ko smo se vrnili iz šole, smo vzeli našo prtljago, se natlačili v kombi in začeli z vožnjo proti Gorenjski. Vožnja je bila precej dolga in ko smo prišli do koče v Ukancu, smo morali brž po les za naš taborni ogenj. Milo rečeno, nismo bili navdušeni… Medtem, ko smo pridno nabirali kurjavo, so razen Tomija, ki nam je pomagal, vzgojitelji počeli nekaj drugega. Peter nas je sicer prišel pogledat… Potem smo se lahko šli razpakirat in sledila je večerja. Po večerji smo imeli naš taborni ogenj in t.i. indijanski večer. Vsi smo si lahko zamislili naša indijanska imena, pa tudi obraze smo si eden drugemu pisano pobarvali in izdelali smo si perjanice. Nato je vsak od nas imel priložnost povedati kakšno misel, mnenje ali kaj drugega v našem krogu. Seveda je govoril samo eden in to tisti, ki je imel “govorečo palico”, saj še noben indijanec ni bil brez svoje zveste govoreče palice. Po našem sprejemu v indijansko pleme “Družina” smo si lahko tudi popekli hrenovke nad žerjavico ali spekli krompir. Nato pa smo odšli počivat, saj nas je naslednji dan čakal izziv…

   

V soboto smo se odpravili na pohod. Noben od nas ni vedel, kam gremo, vključno z vzgojitelji. Po krajši vožnji smo prispeli na naše izhodišče. Sledilo je prvih nekaj minut hoje in debatiranja, kam pravzaprav sploh gremo. Na koncu smo se odločili za pohod na Kočo pri Triglavskih jezerih. Nismo bili preveč veseli, saj je bilo od prvotnega cilja Planine pri Jezeru še vsaj 2 uri in pol hoje. Tekom pohoda so nekateri zaostali, nekateri pa smo z našo hitrostjo sramotili gamse. Po napornih parih urah hoja pa smo končno prišli do prelepih Triglavskih jezer. Po daljšem odmoru smo se začeli vračati.

Zvečer smo imeli tradicionalni krst novoprišlekov v skupino, ki smo ga pripravili veterani. Nato pa smo se odpravili spat po napornem dnevu.

Naslednji dan – v nedeljo smo po zajtrku hitro spakirali svoje stvari, vse zložili v kombi in odšli na daljši sprehod okoli Bohinjskega jezera. Po slabih dveh urah hoje in pol smo le prispeli do kombija in se odpeljali domov proti zaključku našega prvega letošnjega skupnega vikenda.

Dostopnost